יום חמישי, 22 בנובמבר 2018

מתכון לשושני נוגט ממכרים עם הממרחים של Le Roy René

את האהבה שלי למטבח הזכרתי פה בבלוג לא פעם, ולמרות שהבלוג נוטה יותר לעסוק באופנה, טיפוח ויופי, אני מעלה לכאן מידי פעם גם מתכונים מעשה ידי, שכן אני יודעת שאתם מאוד אוהבים את התוצרים שלי. עמוד האינסטגרם שלי כבר מזמן הפך לכזה שעוסק באוכל ובמתוקים בפרט, וכשקיבלתי את שני ממרחי הנוגט של Le Roy René ידעתי שאני רוצה אותם גם פה בבלוג ולא רק בעמוד האינסטגרם שלי, ומיד תבינו למה. 


ממרחי הקרם נוגט שחור והקרם נוגט לבן עשויים שניהם בבסיס מ 49%-53% נוגט ומכילים בתוכם גם שקדים, דבש ופיסטוקים בין השאר, מה שהופך את הטעם שלהם לעשיר ולממכר במיוחד.


את הביס הראשון שלקחתי מכל אחד מהממרחים קשה לשכוח. המחשבה הראשונה שקפצה לי לראש היא שאם יש גן עדן, זה בדיוק הטעם השולט בו. המרקם מעט גרגרי וגס בניגוד לנוגט המוכר והקלאסי לנו, ואם אנסה לתאר לכם במילים את הטעם המדויק של הממרחים אז נסו לדמיין שילוב של ממרח מרציפן עם נגיעות של דבש ומי ורדים (וזה למרות שאין מי ורדים בממרחי הנוגט הללו). ומבחינתי אין יותר אלוהי וטעים ממרציפן, דבש ומי ורדים! 


ואחרים שלקחתי כפית ועוד כפית ועוד אחת אחרונה מכל אחד מהממרחים, התפניתי להכין בצק שמרים קל ומשגע, כדי שאוכל למלא אותו בכל אחד מהממרחים וליצור שושני שמרים טריים וריחניים שמתאימים בדיוק ליסופ"ש הגשום שבא עלינו לטובה! שימו לב, מדובר בבצק פטנט שהמקור שלו הוא בכלל בצק לחלות. לא דרוש כאן מיקסר שכן את כל התערובת מכינים בקלות בלישה ידנית של כ - 3 דקות, שולחים להתפחה של כשעה וחצי והבצק מוכן. 

מרכיבים לבצק:

3 וחצי כוסות קמח לבן
1 כף שמרים
1 ביצה
1 כפית סוכר
שליש כוס שמן
200 מ"ל מים פושרים
חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את הקמח יחד עם השמרים והסוכר. מוסיפים את הביצה, השמן והמים ומערבבים עד שהמרכיבים מתחילים להתאחד. מתחילים ללוש כדקה ואז מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד שתי דקות. מכסים במגבת נקיה ושולחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי. לאחר שעה וחצי, מקמחים משטח נקי, מוציאים את הבצק מהקערה, לשים מעט כדי להוריד את הנפח ומחלקים לשלושה חלקים שווים.
כל חלק פותחים ומרדדים לעלה דק בעובי של סנטימטר, ועליו מורחים את ממרח הנוגט. 


שימו לב שיש לנו 3 עלים, ככה שאת העלה השלישי תוכלו למלא במשהו קצת שונה. נסו למרוח ממרח מלוח כמו פסטו או עגבניות מיובשות, ואם תרצו להשקיע עוד יותר, תוכלו לפזר מעט גבינת פטה מעל וזיתים קצוצים ולהפוך את כל החגיגה הזאת לקשת של טעמים. 

לאחר שמרחנו את העלים בממרחים, מגלגלים כל עלה לרוחב עד להיווצרות גליל. חותכים מהגליל פרוסות בעובי של 2 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מכניסים את שושני השמרים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ל - 11 דקות או עד שהשושנים מזהיבים. מוציאים מהתנור, מצננים ומאחסנים בצנצנת סגורה או פשוט אוכלים ישר מהתבנית. 


שימו לב שקראתי לבצק: "בצק פטנט" שכן הוא משמש אותי כבצק בסיס טעים וקל למאפים מתוקים ומלוחים כמו: פוקאצ'ות, עוגיות, עוגות שמרים, חלות ועוד. אני משחקת בכמויות הסוכר והמלח ובכך אני מתאימה אותו בין רגע לסוג המאפה הרצוי. 

לכמות הבצק שבמתכון, יספיק לכם כחצי מיכל של כל אחד מהממרחים, ואם תהיתם מה אפשר לעשות עם מה שנשאר (חוץ מלחסל את הצנצנת עם כפית), אז הם יהיו מושלמים כמילוי למקרונים, אלפחורס, עוגות שמרים, ואפילו סתם על קרקר או פריכית כנשנוש של אחר הצהריים. 

ואם הגעתם עד כאן ועשיתי לכם חשק לטעום את הממרחים של Le Roy René, אז סידרתי לכם הנחה של 20% הנחה על כל האתר שלהם בהקלדת קוד הקופון: sharona20 בסל הקניות. לכניסה לאתר לחצו: Le Roy René - האתר.   

הקוד תקף לחודש ימים בלבד, ואתם מוזמנים גם להעביר אותו לחבריכם שכן מדובר בהנחה שווה וכייפית במיוחד, והאתר מלא במארזי קליסון מושלמים, נוגטים, ממרחים נוספים בטעמים שונים, ריבות, מרמלדות ושלל ממתקים צרפתיים משובחים במיוחד. 

בתאבון ונשיקות ואל תשכחו לעקוב אחרי גם באינסטגרם - Photo.Fashion.Passion@INSTAGRAM,
שרונה. 

אין תגובות: